Школа "Міленіум" тренується разом з гуртком "Мехатроніка та робототехніка "

21 березня  учні школи №318 «Міленіум» м. Києва прийняли участь в роботі студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки.  В рамках заходу відбувся майстер-клас «Запрограмуй модель роботизованої платформи на Arduino». Слухачі семінару поринули у світ мехатроніки та робототехніки та ознайомилися з особливостями технологічних процесів використання роботизованих платформ в харчовій промисловості, їх конструкціями та системами програмування. 

Майстер-клас проводили студент другого курсу Віталій Бабич під керівництвом професора Миколи  Якимчука, вчителя школи «Міленіум» Олександра Майстренка та асистента кафедри Ольги Горчакової. Під час семінару учні розглянули принципи роботи модулів роботизованих платформ, практично перевірили  їх функціональні можливості та навчилися керувати ними шляхом програмування контролера Arduino

В кінці майстер-класу серед слухачів були проведені змагання по керуванню роботизованою платформою. Переможцем змагань став учень восьмого класу Андрій Негруп. Цінний приз переможцю вручив директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. академіка І.С. Гулого Сергій Блаженко.

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки дякує вчителю школи «Міленіум» Олександру Майстренку за організацію учнів та активну участь у роботі студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» та сподівається на подальшу співпрацю.