Ми переможці олімпіади 

«МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ»

З  26 по 29 листопада в Національному технічному університеті "КПІ ім. І. Сікорського" на базі кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки проходила XІ Всеукраїнська студентська олімпіада «МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ», яка проходить під патронажем Міністерства освіти ті науки України. Цього року в олімпіаді прийняли участь двадцять команд із закладів вищої освіти всієї України. Така популярність олімпіади  пов’язана з її практичною складовою у вирішенні технічних задач на основі проектування, підбору, монтажу та запуску мехатронних систем з використанням навчальних стендів компанії «FESTO», з однієї сторони, та можливістю студентам проявити навички роботи в команді - з іншої.

Команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад Гулого І.С. традиційно, в одинадцятий раз, приймає участь в даній олімпіаді. Цього року команда була представлена студентами кафедр мехатроніки та пакувальної техніки, машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв та технологічного обладнання комп’ютерних технологій проектування у складі: Харкевич Анни, Аліпатової Марії, Гущик Валентини, Данюк Дмитра та Бабича Віталія, керівники команди -  викладачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки професор Микола Якимчук та асистент Ольга Горчакова. 

Змагання проводились протягом трьох днів. В перші два дні відбувалися командні змагання, в яких передбачалось виконання технічних задач на п'яти етапах: пневматика, електропневматика, автоматизовані гідравлічні системи, автоматизовані пневматичні системи та автоматизовані робототехнічні платформи. Наші студенти показали велику професійну майстерність на всіх етапах змагань, яка додатково підтверджувалась їх комунікабельністю та командною роботою. За підсумками команда ННІТІ  зайняла третє місце.

На третій день олімпіади проводились індивідуальні змагання, в яких взяли участь понад сімдесят учасників. Змагання відбувалися в два етапи. На першому кожен учасник повинен був продемонструвати своє вміння розробляти системи керування та оформлювати на них технічну документацію, і тільки найкращі десять робіт допускалися до другого етапу, де треба було практично зібрати, налагодити та запустити мехатронну систему за розробленою документацією. 

За підсумками індивідуальних змагань Харкевич Анна та Данюк Дмитро увійшли в десятку кращих студентів України в компетенції мехатроніка, де Харкевич Анна зайняла І місце, а Данюк Дмитро -  V місце. 

Вітаємо команду та її керівників з великими досягненнями та зичимо подальших  перемог.