Відміннє досягнення доцента кафедри

Сучасний розвиток пакувальної галузі, як і інших сучасних виробництв, неможливий без застосування мехатронних модулів. Вони  являють собою синергетичне поєднання надточних механічних вузлів, електротехнічних елементів і комп’ютерних (програмованих) компонентів. Відповідно данні модулі мають складну конструкцію і синтезування нових одиниць повезена з вирішенням складної задачі оптимізації витрати різних типів ресурсів. 

Цікавий погляд на вирішення цього питання було запропоновано доцентом кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Кривопляс-Володіною Людмилою Олександрівною, який вона представила у своїй дисертаційній роботі. Тема дослідження «Багатокритеріальний синтез функціональних мехатронних модулів пакувальних машин харчових виробництв». 

В своїй доповіді Людмила Олександрівна акцентувала увагу присутніх на недоліках сучасних мехатронних модулів, проведеній роботі по створенню математичних моделей для аналізу їх роботи і пошуку шляхів оптимізації їх конструкції.

Після доповіді всі присутні мали змогу задати питання, щодо нюансів озвучених підходів та запропонованих ідей. Доповідач надала вичерпні та цікаві відповіді на ці питання. В доповненні до цього були озвучені відгуки офіційних опонентів та інших організацій, які хоч і відмітили незначні недоліки в роботі, але не мають серйозної значення. 

В завершенні засідання відбулося жваве обговорення щодо перспектив цього підходу до оптимізації синтезування такого типу мехатронних модулів та його подальшого застосування при проектуванні нових модулів. 

На завершення захисту відбулося таємне голосування членів вченої ради. Вони единоголосно виступили за присудження доценту кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Кривопляс-Володіній Людмилі Олександрівні звання доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв». 

Від лиця всієї кафедри хочеться привітати Людмилу Олександрівну з цим значним досягненням.