Високий рівень підготовки підтвердили студенти кафедри

19-20 жовтня в Дніпрі на території парку розваг «Лавина» пройшов четвертий фестиваль «Interpipe TechFest».  Його головна мета – сприяти популяризації інженерії, робототехніки і технологій, зокрема й нової спеціальності – мехатроніки.  Організатор фестивалю, велика металургійна компанія «Interpipe» забезпечує суспільний інтерес до технічних спеціальностей та інженерії.   В рамках фестивалю, за підтримки  компанія «Interpipe» було проведено змагання «Mechatronic Battle» в трьох лігах – серед команд шкіл, коледжів, студентів та підприємств України.  

Організатори фестивалю спільно з компанією «Festo» запросили для підготовки, проведення й суддівства змагань з компетенції мехатроніка в студентській та промисловій лігах призерів та переможців змагань «Мехатроніка в машинобудуванні», студентів кафедри Мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Глущенка Івана, Філозофа Даніїла, Аліпатову Марію та професора кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, керівника команди чемпіонів змагань World Skills Ukraine Миколу Якимчука. Протягом двох днів, перед початком змагань, студенти проводили майстер класи для команд підприємств України та вузів дніпровського регіону, які відвідали більше 30 учасників. Майстер-класи проходили в навчальному центрі заводу «Interpipe» на обладнанні компанії «Festo». 

Під час проведення фестивалю експерти НУХТ надавали командам допомогу стосовно роботи стендів, а також прийняли учать в роботі журі змагань. Цьогорічні змагання «Mechatronic Battle» користувалися великим інтересом та попитом у відвідувачів виставки. Підтвердженням цих слів є відвідування виставки та змагань міністром освіти і науки України Ганною Новосад.

В черговий раз студенти Національного університету харчових технологій продемонстрували високий рівень підготовки в напрямку інженерії та підтвердили лідируючі позиції університету з мехатроніки.

Вітаємо команду організаторів зі вдалим завершенням фестивалю та бажаємо подальших творчих здобутків.