Ми одні з організа-торів конкурсу з мехатроніки «Worldskills Ukraine»

27-29 листопада в Києві на території Арт-заводу «Платформа» відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Worldskills Ukraine 2018».   Головна мета конкурсу – це сприяння популяризації сучасних робітничих спеціальностей серед учнів професійних технічних закладів та коледжів, залучення більшої кількості молоді до навчання за цими спеціальностями. 

Мехатроніка - одна із нових спеціальностей, яка активно розвивається в Європі та тільки зароджується в Україні. Передбачається, що при експлуатації та обслуговуванні сучасних виробничих комплексів, які є складними технічними системами, фахівець з мехатроніки є координуючим ланцюжком між спеціалізованими технічними відділами експлуатації електричних, механічних та електронних систем. Для виконання цієї задачі фахівець з мехатроніки повинен володіти комплексом теоретичних та практичних навичок з електромеханіки, пневматики, гідравліки та комп’ютерного програмування.  

Спонсором змагань з напрямку «Мехатроніка»  виступила провідна металургійна компанія «Interpipe» за технічної підтримки компанії «Festo». Для підготовки, проведення й суддівства змагань з напрямку «Мехатроніка» було запрошено призерів та переможців олімпіади «Мехатроніка в машинобудуванні», студентів кафедри Десюка Володимира, Глущенка Івана, Ткачука Андрія та професора Миколу Якимчука. Протягом шести днів, перед початком змагань, студенти нашого університету проводили майстер-класи в навчальних центрах заводу «Interpipe» в місті Дніпро та  компанії «Festo» в місті  Києві. Майстер-класи відвідали  учні з шістнадцяти професійних технічних закладів та коледжів України, які в подальшому і прийняли участь у змаганнях.

Під час проведення конкурсу команда організаторів від НУХТа надавала учасникам допомогу стосовно роботи стендів, а також приймала активну учать в роботі журі.  

Окрасою конкурсу «Worldskills Ukraine 2018» з напрямку «Мехатроніка» став майстер-клас наших студентів з практичного розв’язання завдань олімпіади, які вирішуються на європейських та світових змаганнях Worldskills. Активну участь в підготовці команди  по проведенню майстер-класів приймав технічний експерт  «Worldskills Norway» Hans Rinde. Команда університету щиро дякує Hans Rinde за допомогу в організації та навчанні студентів у відповідності до європейських вимог проведення змагань з напрямку «Мехатроніка».

В черговий раз студенти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого НУХТ продемонстрували високий рівень підготовки та підтвердили лідируючи позиції університету з напрямку «Мехатроніка».

Вітаємо професора Миколу Якимчука та студентів Десюка Володимира, Глущенка Івана, Ткачука Андрія із вдалим проведенням олімпіади «Worldskills Ukraine 2018» та бажаємо подальших творчих здобутків.