Знову перемога в олімпіаді

З  20 по 23 листопада в Національному технічному університеті "КПІ ім. І. Сікорського" на базі кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки проходила ювілейна X Всеукраїнська студентська олімпіада «МЕХАТРОНІКА В МАШИНОБУДУВАННІ». Безперечно, серед усіх олімпіад, які проводить міністерство освіти ця олімпіада виділяється своєю практичною складовою у вирішенні технічних задач на основі проектування, підбору, монтажу та запуску мехатронних систем з використанням навчальних стендів компанії «FESTO», з однієї сторони, та можливістю студентам проявити навички роботи в команді, з іншої.

  Команда Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад Гулого І.С. традиційно, в десятий раз, приймає участь в даній олімпіаді. Цього року команда була представлена студентами у складі: Глущенко Івана, Філозофа Даніїла, Семена Олександра, Шмагайло Дениса та Гущик Валентини, керівник команди -  професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Якимчук Микола. 

Змагання проводились протягом трьох днів. В перші два дні відбувалися командні змагання серед шістнадцять команд із закладів вищої освіти всієї України.  В командних змаганнях передбачалось виконання технічних задач на п'яти етапах: пневматика, електропневматика, автоматизовані гідравлічні системи, автоматизовані пневматичні системи та автоматизовані робототехнічні платформи. Наші студенти показали велику професійну майстерність на всіх етапах змагань, яка додатково підтверджувалась їх комунікабельністю та командною роботою. За підсумками команда ННІТІ  зайняла перше місце.

На другий день олімпіади проводились індивідуальні змагання, в яких взяли участь понад 60 учасників. Змагання відбувалися в два етапи. На першому кожен учасник повинен був продемонструвати своє вміння розробляти системи керування та оформлювати на них технічну документацію, і тільки найкращі десять робіт допускалися до другого етапу, де треба було практично зібрати, налагодити та запустити мехатронну систему за розробленою документацією. 

 За підсумками індивідуальних змагань студенти Глущенко Іван та Філозоф Даніїл зайняли ІІ та ІV місця.

Вітаємо команду з великими досягненнями та зичимо подальших  перемог.