Професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки прийняв участь в команді експертів на європейському чемпіонаті EuroSkill

25-29 вересня в столиці Угорщини проходив Європейський чемпіонат робітничих професій EuroSkills 2018. Змагання відбувалися в 41 компетенції.

Всього в європейському чемпіонаті взяли  участь 600 конкурсантів з 29 країн. Нажаль України серед них не було. Хоч Україна і стала в 2016 році 77-им членом всесвітньої організації WorldSkills International,  але справи далі заяв про наміри не пішли. В Україні до цього часу не сформований професійний штат експертів по компетенціям, немає спроб провести для них майстер класи по умовах змагань, тощо.

В цьому році нагода ознайомитися з умовами проведення змагань в компетенції мехатроніка випала професору кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Якимчуку Миколі, який по запрошенню спонсорів конкурсу EuroSkills 2018 був спостерігачем в команді експертів.

Цього року в компетенції мехатроніка змагалися 15 команд. Змагання в даній компетенції передбачали розробку, монтаж та налагодження навчального технологічного обладнання, яке складалося з двох функціональних станцій – транспортування та сортування з додатковими модулями тестування.  Змагання проходили в шість етапів, кожний з яких ґрунтувався на результатах попереднього.

Протягом трьох днів колеги з інших країн ділилися досвідом суддівства, особливістю та методиками тренування команд, вимогами до матеріально-технічного забезпечення учасників тощо. Особливу увагу було приділено отриманню досвіду по організації та проведенню національних конкурсів з мехатроніки.  Інформацію та допомогу в цьому напрямку запропонували норвезькі колеги.

Вітаємо професора Миколу Якимчука  зі вдалим завершенням стажування та бажаємо втілити отриманий досвід в підготовку студентів для участі України в наступних олімпіадах  WorldSkills.