Майбутні абітурієнти

24 квітня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.А. Гулого (ННІТІ) відбулася зустріч зі студентами 3-го курсу і викладачами Київського коледжу комп’ютерних технологій та економіки Національного авіаційного університету.

Перед студентами з вітальними словом виступили директор ННІТІ доц. С.І. Блаженко, завідувач кафедри проф. А.І. Соколенко і провідні викладачі кафедри.

Спочатку студентів поінформували про кар’єрні перспективи та можливості самореалізації, які обіцяє навчання на інженера-механіка. Директор ННІТІ доц. С.І. Блаженко привітав гостей, розповів про спеціальності і напрями підготовки за якими проводиться навчання в інституті і університеті, правила прийому. Завідувач кафедри проф. А.І. Соколенко розповів про історію кафедри «Мехатроніка та пакувальна техніка»; життєві історії, які пов’язують його з авіацією. В завершенні ступної частини доц. К.В. Васильківський проінформував студентів і викладачів коледжу про напрям підготовки і спеціалізації за яками готує випускників кафедра, тривалість підготовки та специфіку вступної компанії для випускників технікумів і відповів на численні питання.

На другому етапі зустрічі гості кафедри познайомили із матеріально-технічною базою кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зокрема лабораторії пневматики та мехатроніки. Доц. Л.О. Кривопляс-Володіна разом зі студенткою третього курсу Рівною Катериною продемонстрували можливості лабораторії пневматики. Студенти коледжу спробували свої сили у збиранні простих пневматичних схем. Після цього гості побачили лабораторію мехатроніки, де їм проф. М.В. Якимчук разом з магістрантом першого року навчання Десюком Володимиром продемонстрували модульні робототехнічні станції та роботи на основі Arduino. Особливу зацікавленість у присутніх викликала можливість програмування мікроконтролерів на основі Arduino.

На завершення зустрічі всім студентам коледжу разом з друзями було запропоновано продовжити своє навчання в ННІТІ, зокрема на кафедрі "Мехатроніки та пакувальна техніка", а також  відвідати  дні відкритих дверей НУХТ і майстер-клас із «Мехатроніки та робототехніки», які заплановані в майбутньому.