День козака

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – День українського козацтва, друге – Свято Покрови Божої Матері, третє, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

На передодні свята, 10 жовтня, в студентському клубі НУХТ Навчально-науковим інженерно-технічним інститутом ім. акад. І.С.Гулого був організований захід, присвячений Дню українського козацтва, який вже став традиційним.

Після короткого екскурсу до історії свята, в своїй промові завідувач кафедри гуманітарних дисциплін, професор Надія Левицька познайомила присутніх із історією козацтва, їх обрядів, звичаїв, традицій тощо.

А далі, козаки, в національних костюмах і справжньою автентичною зброєю в руках, показали прийоми бойового гопаку!

Гості із «Козацької Лицарської Школи» пояснили, що продовжувати справу предків для них – честь, і від цього вони отримують не тільки насолоду, а також і душевну гармонію.

Усі бажаючі могли взяти участь у козацьких забавах і показати себе. Наші першокурсники, група ПМ-1-1 (куратор ст.викл. Деренівська А.В.), також не залишились в стороні й змагались з перетягування канату. Зайнявши місця в різних командах внесли дезорганізацію в лави своїх вболівальників. Але, як завжди – перемогла дружба!