22 листопада на родинне свято запрошено всіх

22 листопада на родинне свято – День Навчально-наукового інженерно технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – до актової зали університету зібралася дружна інститутська сім’я й численні гості – адміністрація, викладачі, співробітники інших інститутів і факультетів університеті, випускники минулих років.

Цього разу інститутські митці запросили у подорож на планету MEDUZA. Саме туди вирушили герої за кращим життям після того, як на Землі внаслідок воєн і ресурсного виснаження жити стало неможливо. А правитель MEDUZU спокушає обіцянками красивого й багатого життя. Бідолахи, що повірили йому, й не уявляють, що відразу по прибуттю їх чіпують спеціальним пристроєм, і перетворять на безвільних, слухняних рабів, що працюватимуть у копальнях.

Але одного разу парочка незграб, приспішників правителя випадково ламає пристрій, а один із щойно прибулих встигає втекти. Вони пробираються у центр управління й видаляють файл з інформацією про втікача, сподіваючись, що правитель не дізнається про їх прокол. Але правителю вже доповів ведучий ток-шоу (досить колоритна персона), і він дає незграбам останній шанс – знайти втікача або самим стати чіпованими. Зрештою, одного з парочки настигає кара правителя, а його партнерка раптом прозріває й прагне врятувати його від долі слухняного раба.

Тим часом втікач натрапляє на житло вченого, який свого часу і розробив пристрій, але з метою робити людей розумнішими. А після його звільнення (ну, дуже цукерки любив і «трохи» вкрав), правитель використав розробку вченого для зомбування землян, що прилітали на планету за кращою долею. Втікач переконує вченого в необхідності виправити ситуацію й врятувати людей, адже серед чіпованих – і його дівчина. Вдвох вони пробираються до центру управління, вченому вдається зламати захист і перепрограмувати пристрій. І ось – happy ending – усі чіповані – врятовані, закохані щасливо возз’єдналися, парочка незграб теж знайшла своє щастя один із одним.  

Безумовною перлиною спектаклю стали вокальні номери від вокально-інструментального гурту інституту. Органічно вписалися в канву сюжету контемп «Медуза» і світловий номер. І, традиційні, хіп-хоп із брейкінгом.

Подорож вийшла яскравою, насиченою і цікавою. А головне, як і всі спектаклі творчого колективу інституту, за зовнішньою легкістю сприйняття, дійство несло глибокий сенс і спонукало до роздумів.