Відкриття пам’ятної дошки засновнику науково-педагогічної школи з теорії та практики створення пакувальної техніки

16 листопада 2017 року в Науково-навчальному інженерно-технічному інституті ім. акад Гулого І.С. відбулося урочисте вшанування пам’яті  доктора технічних наук, професора Кривопляса Олександра Павловича. На засіданні Вченої ради Національного університету харчових технологій у зв’язку із 85-річчям кафедри мехатроніки і пакувальної техніки - було прийнято рішення про відкриття пам’ятної дошки на честь надання навчально-науковій лабораторії «Пневматика та пневмоприводи» (ауд. А111) імені  доктора технічних наук, професора Кривопляса Олександра Павловича.

За час науково-навчальної роботи на кафедрі з 1969 по 1995рр, професор Кривопляс О.П.:

•   Заснував науково-педагогічну школу по обгрунтуванню теорії та практики створення пакувальної техніки.

•   Був ініціатором створення спеціальностей «Машини і технології пакування», «Машини і ресурсозберігаючі технології переробки упаковки».

•   Вперше застосував прикладні аспекти роботи пневмоприводів в структурі пакувальних машин.

•   Розробив новий напрямок у дослідженні теоретичних основ переміщення штучних вантажів у потокових лініях укрупнення вантажних одиниць харчових виробництв.

•   Впровадив патентні технічні рішення ліній укрупнення вантажних одиниць на підприємствах харчової галузі.

Нині кафедра здійснює підготовку бакалаврів, магістрів за напрямом 131 "Прикладна механіка", 133 «Галузеве машинобудування» спеціальностей: 7.05050206, 8.0505206 "Машини і технології паковання" та 7.0505207, 8.0505207 "Машини і ресурсозберігаючі технології переробки упаковки", «Мехатроніка». На кафедрі підготовлено близько 1000 висококваліфікованих фахівців для підприємств України.

В урочистому відкритті пам’ятної дошки взяли участь представники професорсько-викладацького складу НУХТ, ННІТІ, представники КАМОЦЦІ.

Також на церемонію відкриття була запрошена родина і учні  професора Кривопляса О.П. Сьогодні вони поділилися спогадами про життєвий шлях, трудову діяльність, наукові досягнення і наукову спадщину вченого.

Сім’я, в наданому слові - подякувала ректорату, професорсько-викладацькому складу і науково-педагогічному колективу університету за можливість зберігти пам'ять про науково-методичну роботу і наукові здобутки  Кривопляса Олександра Павловича.