Славний ювілей!

20 вересня колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрався дружною родиною, щоб відзначити 85-річчя від дня заснування підрозділу. Святкову атмосферу створювали щирі теплі посмішки викладачів і співробітників, усміхнені обличчя студентів, різнокольорові кульки, шановані гості.

Урочисте зібрання розпочав доцент кафедри Костянтин Васильківський, великою мірою завдяки зусиллям якого свято видалося дуже сімейним і цікавим. Він розповів, що викладачами кафедри були відшукані унікальні архівні документи, саме ці документи дали підстави уточнити дату заснування кафедри – 1932 рік, тоді вона мала назву – кафедра технічної механіки.

Своїх колег, випускників кафедри, що завітали на свято, й нинішніх вихованців щиро привітав завідувач кафедри, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, професор Анатолій Соколенко. Він закликав молоде покоління пишатися обраною спеціальністю, наполегливо опановувати фахові таємниці, переймаючи знання й досвід своїх педагогів, долучатися до досліджень потужної наукової школи кафедри, берегти й шанувати 85-літні традиції колективу.

Свої найсердечніші вітання висловив й передав присутнім вітання та подарунки від ректорату колишній студент і аспірант кафедри, а нині – проректор університету з наукової роботи, доктор технічних наук, професор, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Олександр Шевченко.

Багато теплих слів знайшлося на адресу колективу підрозділу і у директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. академіка І.С. Гулого, кандидата технічних наук, доцента Сергія Блаженка. А звертаючись до студентства, він наголосив: «Механік – звучить гордо!», ще раз підтвердивши правильність їхнього вибору професії, затребуваної, конкурентоспроможної на ринку праці, високооплачуваної, з перспективами швидкого кар’єрного зростання для ініціативних і талановитих.

Урочисту частину свята завершили, випустивши під стелю кафедри повітряні кульки, які створили яскравий небосхил, передвіщаючи одній із найстарших кафедр нашого вишу ще багато-багато десятиліть плідної творчої праці, цікавих і вагомих наукових відкриттів, вдячних і успішних випускників.