Експозиція на честь 85-річчя кафедри

На честь відзначення свого 85-річчя, кафедра мехатроніки та пакувальної техніки в аудиторії А-409 відкрила експозицію.

На стендах представлені документи, що стосуються створення кафедри технічної механіки та призначення першого завідувача – Терентьєва Баяна Євгеновича.

В ході своєї довголітньої історії кафедра змінювала свою назву, і була більш відомою як «Деталі машин». На експозиції представлені відповідні накази про перейменування кафедри.

Особливими стендами представлені фотографії завідувачів кафедри та викладачів, що сумлінно і ретельно виконували свої обов’язки на освітянській ниві.

Але у всі часи кафедра славилася своїми науковими дослідженнями. Тому чільне місце в експозиції займають автореферати захищених кандидатських та докторських дисертацій, охоронні документи, довідники та монографії викладачів кафедри.

У 2017 році кафедра отримала своє нове ім’я – мехатроніки та пакувальної техніки. Тому досягнення не тільки викладачів, а і студентів, які щороку приймають участь у Всеукраїнських олімпіадах з мехатроніки представлено окремим стендом.

Експозиція відкрилась у день народження кафедри – 20 вересня. А її першими відвідувачами стали проректор університету з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко, директор Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. академіка І.С. Гулого, кандидат технічних наук, доцент Сергій Блаженко та викладачі кафедри.

Експонати виставки надихнули на відвідувачів приємні спогади про минуле кафедри.